KBH: Dokumentarens redigerede virkelighed
april 25 kl. 18:00 - 22:00
KUA - Auditorium 22.0.11, Njalsgade 76, 2300 København S
KBH: Dokumentarens redigerede virkelighe
Salg slutter: torsdag, 25. april kl. 17:00
gratis
Salg lukket

SAMS inviterer til debat om dokumentarens redigerede virkelighed.

Dokumentarister, producere og forskere vil debattere dokumentarfilm i nyere tid.

Ebbe Preisler, en veteran i dansk dokumentarfilm, vil agere ordstyrer ved aftenens arrangement, hvor vi eksempelvis skal diskutere, hvor grænserne for brugen af filmiske virkemidler og iscenesættelse går,  i hvilken grad  kommercielle interesser bør styre dokumentarens valg og behandling af et emne, og hvor meget man kan tillade sig at klippe og redigere i en afbildning af virkeligheden.

Undervejs vil vi blive præsenteret for de dokumentarfilm, som debattørerne har været med til at producere, og der bliver selvfølgelig rig mulighed for at stille spørgsmål og diskutere med debatpanelet. 

Panelet

Ib Bondebjerg er professor i film- og medievidenskab ved Københavns Universitet. Han har været bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut og leder af to større forskningsprojekter.Han er ekspert i europæisk film og mediekultur samt dokumentarismens teori og historie. Derudover har han skrevet bøger om dokumentarisme, blandt andet”Virkelighedsbilleder og Den moderne danske dokumentarfilm” (2012).

Signe Byrge Sørensen er dokumentarfilmproducent. Hun startede Final Cut for Real sammen med Anne Köhncke i juni 2009. Signe Byrge Sørensen er uddannet cand.comm. og har taget de europæiske filmproducer-kurser Eurodoc og EAVE. Hun har arbejdet som producer i SPOR Media frem til 2004, og i Final Cut Productions Aps frem til2009. Signes seneste produktioner er "The Act of Killing", "The  Human Scale" og "Travelling with Mr. T."
Se mere om "The Act of Killing" her.

Sine Plambech er uddannet antropolog. I 2006 smeltede hendes arbejde sammen med dokumentarfilmproduktion for at formidle research-arbejdet ud til at bredere publikum. Det har resulteret i filmene ”Fra Thailand til Thy” og ”Fra Thy til Thailand” -instrueret af Janus Metz og baseret på Sine Plambechs feltarbejde. Sine Plambech har siden selv været instruktør på filmen ”Trafficking”. Hendes næstefilm sætter fokus på menneskehandel og humanitært arbejde i Nigeria.
Se mere om "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand"  her og ”Trafficking”  her.

Boris Bertram er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har enkandidat i Socialpsykologi og Kommunikation fra RUC. Han har instrueret enrække TV-dokumentarer for både DR og TV 2. Han står blandt andet bag”Tankograd”, som han vandt prisen 'Bedste lange dokumentar' ved ArtDocFest Moscow. Hans nyeste produktion er dokumentaren fra 2013 om Bush, Blair og Foghsbeslutning, som ledte op til Irakkrig – ”Krigskampagnen”. Se dokumentaren her.

Hold desuden øje med SAMS' Facebook-side, hvor vi løbende vil opdatere med nyt om dette og andre arrangementer.

Tilmelding 

Normalt kræver tilmelding et medlemskab af SAMS, men dette arrangement er åbent for alle. Hvis du alligevel gerne vil være SAMS-medlem og deltage i vores andre arrangementer, kan du købe et medlemskab for kun 50 kr. + gebyr. Læs mere om hvordan du bliver medlem her.

Hvad er SAMS?

SAMS er en tværfaglig studenterforening for alle medie- og kommunikationsstuderende på videregående uddannelser i Danmark. SAMS afholder forskellige arrangementer, der kobler den teoretiske studieverden med den praktiske virkelighed. Det kan være virksomhedsbesøg, oplæg ved praktikere fra branchen eller workshops. Vi bygger ikke kun bro mellem studerende fra forskellige studier og byer, men også mellem studerende og erhvervslivet. SAMS udgiver desuden mediemagasinet SAMSON, der udkommer tre gange årligt.